Festa Major de CERCS 2011

Divendres, 21 d'octubre de 2011 a les 00:00

Com cada any ja arriba la nostra Festa Major. Enguany, encara que el pressupost ha estat mes ajustat que els anteriors, i ha tingut com a resultat la reducció a només dos dies dels seus actes , hem de remarcar la nombrosa assistència que ha tingut.

El dissabte a les 11’00h, a la Plaça de la Diputació es va instal·lar per tota la quitxalla uns Castells inflables. L’assistència no va ser prou nombrosa degut a que al mateix temps es celebraven dos partits de Futbol al nucli de Sant Jordi , on jugaven els mes petits.

A la tarda a les 15’30 h. va tenir lloc al Bar Comellas, el ja tradicional Concurs de Botifarra, amb assistents de moltes localitats. Com cada any no si cabia. Els guanyadors van ser el Sr. Josep Perarnau i el Sr. Joan Martinez. Sort que quan els hi van donar els dos pernils de premi no se’ls va ocórrer convidar a ningú, si fan el contrari, no s’emporten ni l’os.

A les 20’00 h. de la tarda va tenir lloc al Local social de Cercs el sopar de Festa Major. Van passar d’un centenar els assistents, que van gaudir del menú: pèsols negres amb rostres de cansalada, testet i postres. Finalitzat l’àpat vàrem gaudir d’un concert a càrrec d’un acordionista del Grup Cavall Bernat , va servir per anar paint el sopar. A continuació ballaruca amb Disco Movil D’en DJ- Gaona. A les 3 de la matinada va tenir lloc un Streaptease amb el local ben ple de joventut, i per què no dir-ho també de ganàpies.

Va finalitzar “la juerga” cap a les 5 de la matinada. A destacar el nombre de cantaires que passejant pel carrer , s' acostaven amb gana a la Creperia.

El diumenge a les 9’00 h. es va celebrar a la Plaça de la Diputació “la Trobada de Puntaires”, gran nombre d’elles eren de la nostra Comarca: Sallent, La Pobla de Lillet, Berga, Baga…. Feia goig veure tantes puntaires juntes.

A les 11’00 h . es va celebrar a la Parròquia de Cercs la santa missa que la va oficiar mossèn Casals. Vàrem tenir una grata sorpresa la visita de la Tuna dintre de l’església, que ens va obsequiar amb dues de les peces tradicionals que ells interpreten.

Tot seguit a la sortida de missa ven gaudir de la seva música des de  la porta de l’església , fins arribar a la porta del Bar Comellas, on van començar una mena de Cercavila, que es va dur a visitar, Ca la Bornia, El Picoteo i una altre vegada el Bar Comellas.

Van finalitzar la seva actuació a la trobada de puntaires on es va gaudir força de les seves melodies. Finalitzada la Tuna, comença l’audició de sardanes amb la Cobla Pirineu. Aquest any la plaça era plena de gom a gom amb nombroses rotllanes de balladors.

A  les 15’30 h. el Concurs de Truc al Bar Comellas, que també va estar molt animat. A les 18’00 h. de la tarda va començar l’actuació del Grup Sense Vergonya al Local Social de Cercs, amb la sala plena d’assistents. Aquí volem fer esment del nou espectacle que van presentar amb una gran quantitat de nombres musicals, que van fer les delícies dels espectadors, on la gran majoria es "petaven" de riure, volem remarcar la primera cançó d’estrena que ens va dedicar el grup “Himne sense Vergonya”, que parlar dels Quatre pobles que te el nostre municipi Cercs, Sant Jordi, La Rodonella i Sant Corneli.

Durant la festa major es va portar a terme a la Sala de Plens de l’ajuntament una exposició de retrats àntics amb temes com “Dones del Berguedà “ i “ Els nostres casaments”, fotografies que començaven del 1910 fins el 2010, tot un segle de casaments.

Per cloure només ens queda dir: fins l’any vinent i visca la nostra festa Majors.

Sr. Antonio Egea.

Darrera actualització: 23.04.2020 | 09:24