Premi Santa Bàrbara 2011

Divendres, 2 de desembre de 2011 a les 00:00

Lliurament del premi Santa Bàrbara 2011 al Grup de Caramelles Sant Jordi de Cercs. L’acte de lliurament tindrà lloc aquest dissabte al Museu de les Mines de Cercs.

El grup guardonat organitza les caramelles de Cercs des de 1979.

El Grup de Caramelles Sant Jordi rebrà aquest dissabte, al Museu de les Mines de Cercs, el premi Santa Bàrbara 2011, que concedeix l’Ajuntament de Cercs, en reconeixement a la seva prolífica activitat cultural i lúdica des de l’any 1979, amb les cantades de les Caramelles de Pasqua al municipi de Cercs.

A les 12 del migdia, es constituirà el ple de l’Ajuntament de Cercs a la sala polivalent del Museu i es llegirà l’acord d’atorgament i lliurament del Premi. Tot seguit, a la 1 del migdia, hi haurà el concert en honor a Santa Bàrbara, a càrrec del Combo de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig. Finalment, a  3/4 de 2, la traca en honor a Santa Bàrbara, a la plaça de Sant Romà.

Una trajectòria de 32 anys

El Grup de Caramelles Sant Jordi va començar el seu camí per Pasqua de l’any 1979. Aquell any, el mossèn del poble, Miquel Xandri, va assajar unes caramelles amb un grup de nens per cantar-les pels carrers del poble el dia de Pasqua. La cantada de caramelles va ser una novetat i un èxit. Tothom en va quedar content i amb ganes de tornar-hi.

Passats dos o tres anys, el grup es va obrir als pares dels nens, als joves i també a tothom qui volgués anar a cantar caramelles. D’aquesta manera el grup va anar creixent i va anar prenent més vitalitat. Era un grup obert on tothom hi tenia cabuda i no s’exigien grans requisits per ser-hi: ganes de cantar i de passar-s’ho bé. Els components del grup, amb vestits típics catalans, faldilles florejades les dones i barretina els homes, i les cantades, acompanyades de música, donaven un ambient de festa el dia de Pasqua

Durant tots aquests anys, molta gent ha participat a les Caramelles. Gent gran, infants i joves, i també algunes persones que actualment ja no hi són. Avui, el Grup de Caramelles està format per un grup de gent gran, molt activa i amb ganes de mantenir i no deixar perdre la tradició al poble. El municipi de Cercs té cinc nuclis de població i les cantades es fan en dos dies.

Darrera actualització: 23.04.2020 | 09:17