El Museu de les Mines de Cercs continua els actes del seu desè aniversari durant la Festa Major de Sant Corneli

Dissabte, 5 de setembre de 2009 a les 00:00

En el Marc de la Festa Major de Sant Corneli, de l’11 al 13 de setembre, el Museu continua els actes d’aniversari, amb un concurs de pintura i un concert.

El proper cap de setmana tindrà lloc la Festa Major de la colònia de Sant Corneli (Cercs, Berguedà), on està ubicat el Museu de les Mines de Cercs. L’equipament participarà activament en la festa gran de la colònia, i durant el cap de setmana organitza dos actes més del seu desè aniversari, que està celebrant al llarg d’aquest any 2009.

En concret, divendres vinent, 11 de setembre, a partir de les 8 del matí, s’iniciarà la segona edició del Concurs de Pintura Ràpida Mines de Cercs. El tema haurà de ser obligatòriament un motiu del nucli de Sant Corneli o de la conca minera de Fígols. La primera edició fou considerada un èxit per l’alta afluència de participants: un total de 27 pintors, que van aconseguir que els habitants de Sant Corneli gaudissin de panoràmiques ben originals de l’emblemàtica colònia minera. Tots els interessats trobaran les bases del concurs a la pàgina web www.deconcursos.com

L’endemà, dissabte 12 de setembre, a les 6 de la tarda, tindrà lloc l’escenificació del musical Fil i Carbó, al Cine-teatre de Sant Corneli.

Fil i Carbó és un homenatge al món miner: Les mines de Saldes van ser escenari, l’any 1944, d’un terrible accident, en el qual van morir 34 miners. Aquesta és la base de l’argument de l’espectacle musical Fil i Carbó, que interpreta la coral V9 de Viladomiu Nou(Gironella). El muntatge està basat en la novel·la de Ramon Soler, i retrata el periple d’una dona que refà la seva vida després de la mort del seu marit en l’accident, i ella comença a treballar a la indústria tèxtil.

Un total de 19 cançons conformen aquest espectacle. Carles Rulló, director de la coral V9, és autor de les músiques nostàlgiques i dramàtiques del musical Moltes persones poden sentir-s’hi identificades, pel fet que té un argument molt arrelat a la comarca, ja que mineria i tèxtil van ser els motors econòmics de la comarca del Berguedà.

El Museu de les Mines de Cercs, que celebra el desè aniversari, va obrir portes el 1999. Des d’aleshores ha rebut la visita de més de 358.000 persones, unes xifres que han posat Cercs, Sant Corneli i el mateix Museu al mapa d’equipaments culturals locals de referència al país i a nivell internacional. El Museu és obert 300 dies l’any.

Darrera actualització: 23.04.2020 | 11:32