El Museu de les mines de Cercs, al primer concurs fotogràfic de la Ruta del Ferro als Pirineus.

Divendres, 24 de març de 2023 a les 13:45

El concurs vol donar a conèixer els 21 museus i monuments que conformen  l’itinerari europeu de la Ruta del Ferro als Pirineus, entre els quals a Catalunya hi ha el Museu de les Mines de Cercs i la Farga Palau de Ripoll.

L’Associació de la Ruta del Ferro als Pirineus organitza el primer concurs fotogràfic “El ferro a través de la història”, que té l’objectiu de donar a conèixer els 21 museus i monuments de l’itinerari europeu de la Ruta del Ferro als Pirineus, entre els quals a Catalunya hi ha el Museu de les Mines de Cercs i la Farga Palau de Ripoll.  

El concurs fotogràfic, que vol premiar també el talent fotogràfic, començarà el dissabte 25 de març i s’hi podrà participar fins al 25 d’abril. Està obert a qualsevol persona a qui li agradi la fotografia i que, a més, tingui sensibilitat pels testimonis del ferro i la siderúrgia. Les fotografies han d’estar relacionades de forma directa o indirecta amb el tema del concurs i es poden centrar en un conjunt patrimonial, en un detall arquitectònic o en un objecte vinculat a la temàtica.

La participació al concurs s’ha de fer a través del web de la Ruta del Ferro  rutadelferroalspirineus.cat, on també es poden consultar les bases i els premis. Les 12 fotografies que obtinguin més puntuació en el concurs s’exhibiran en una exposició temporal itinerant.

La Ruta del Ferro als Pirineus té vocació patrimonial i turística i hi estan implicats 5 territoris al voltant dels Pirineus: Andorra, Catalunya, País Basc, Arieja i Aquitània. Conformen la Ruta del Ferro 21 recursos culturals que mostren els diversos sistemes de producció i de transformació del ferro, com també l’ús i l’aprofitament d’aquest metall.  

Museu de les Mines de Cercs

El Museu de les Mines de Cercs, dedicat monogràficament al carbó, és un centre d’interpretació per explicar i donar a conèixer les múltiples i estretes relacions entre aquest combustible fòssil i l’entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l’Alt Berguedà.

El museu, situat a la colònia minera de Sant Corneli, permet entendre com funcionava l’extracció del carbó i com transcorria la vida dels treballadors a les mines. Un tren miner també ens endinsa a l’interior de la mina Sant Romà, en la qual es pot veure com era la feina a l’interior de les galeries de carbó. Finalment, el visitant pot efectuar un passeig per tota la colònia i el seu àmbit d’influència.

L’horari d’obertura durant els mesos de març i abril és el següent:

Feiners: 10 a 14 h

Caps de setmana i festius: 10 a 15 h

Dilluns tancat excepte festius


Setmana Santa:

Dijous: 10 a 14 h

Divendres, dissabte i diumenge 10 a 18 h

Dilluns de Pasqua: 10 a 15 h

 

 

Darrera actualització: 24.03.2023 | 13:47