El Museu de les Mines de Cercs celebra el Dia Mundial de l’Aigua 2024

Dimecres, 27 de març de 2024 a les 14:15

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, el Museu de les Mines de Cercs organitza una visita guiada a la presa de la Baells el dissabte 23 de març. La visita guiada, a més a més d’oferir un recorregut per part de les instal·lacions, també es complementa amb l’activitat Aprenent d’enginyer perquè el públic familiar pugui conèixer de manera didàctica la importància de l’embassament en la gestió del cicle de l’aigua dolça a Catalunya.

Aquesta visita, que porta celebrant-se en aquestes mateixes dates des de l’any 2019, enguany ha gaudit d’una gran demanda, i ja no queden places disponibles per fer la visita.

Una demanda que també s’ha vist reflectida en l’afluència de públic escolar que ha volgut visitar les instal·lacions. Al llarg d’aquest mes de març, han visitat la presa més de 150 escolars d’arreu del territori. Precisament el divendres 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, els i les alumnes de l’Institut de Puig-reig visitaran la presa per celebrar l’efemèride.

El Museu veu en aquesta tendència a l’alça en el nombre de visitants, un augment de la preocupació social per l’estat de sequera que pateixen els embassaments de les conques internes catalanes des de fa tres anys.

Pels que no hagin pogut reservar plaça per la visita d’aquest dissabte, el Museu també organitza visites guiades pel públic familiar o individual durant el mes d’agost, tant pel públic turístic que és a la comarca durant la temporada d’estiu, així com pels residents al Berguedà i rodalia que encara no han tingut mai l’ocasió de conèixer-la per dins. Tota la informació sobre aquestes visites es podrà trobar a la pàgina web i a les xarxes socials del Museu a partir de la temporada d’estiu. Aquesta visita també pot contractar-se fora de temporada per a grups de fins a 30 persones contactant directament amb el Museu.

Darrera actualització: 27.03.2024 | 14:17