El Museu de les Mines de Cercs celebra més actes del seu desè aniversari

Dimecres, 5 d'agost de 2009 a les 00:00

El proper 8 d’agost tindrà lloc la inauguració d’una exposició sobre les colònies, un espectacle de terror i una visita nocturna a la mina de Sant Romà.

El proper divendres, 8 d’agost, tindrà lloc una nova jornada de celebració del desè aniversari del Museu de les Mines de Cercs. En el marc d’aquest aniversari, durant tot l’any s’han organitzat activitats diverses per a tots els públics, i per al proper divendres s’ha organitzat tot una tarda atapeïda d’actes.

A les 6 de la tarda,  tindrà lloc la inauguració de l’exposició temporal “Les veus de les colònies: Cal Rosal 1858-2008”, que el Museu acollirà fins al proper 3 de desembre.

Es tracta d’una interessant exposició, creada amb motiu de la celebració dels 150 anys d’una de les colònies més emblemàtiques de Catalunya, Cal Rosal. Dividida en tres àmbits, és una mostra gràfica de gran format, amb textos i imatges que repassen els trets característics del procés de canvi que han viscut les colònies des de la seva fundació fins avui. S’acompanya amb un DVD amb imatges i amb espais temàtics on es poden escoltar diàlegs que retraten aspectes singulars en diferents moments històrics de la colònia.

El Museu de les Mines de Cercs donarà a conèixer, a partir de l’exemple de Cal  Rosal, les vivències i veus del fenomen de les colònies industrials, un dels trets més característics de la història industrial del nostre país i que toca ben de prop l’entorn miner de la colònia de Sant Corneli.

Tot seguit, a les 7 de la tarda, tindrà lloc un espectacle de terror a càrrec de la narradora i actriu Jordina Biosca. L’espectacle es basa en el llibre de Gerald Durrell “L'Entrada”, que explica l’apassionant història del llibreter i antiquari Peter Letting.

Per finalitzar, es realitzarà una visita nocturna a la Mina de Sant Romà. Es tracta de l’activitat estrella de la visita: un tren miner introdueix els visitants a l’interior de la mina de Sant Romà. Un recorregut de 450 metres dins la galeria, que fa reviure com era la feina a la mina i que permet conèixer les diferents formes d’extracció del carbó durant els 150 anys en què hi va haver activitat. És la primera vegada que es fa una visita nocturna a la mina de Sant Romà. En funció de l’acollida que tingui l’activitat entre el públic, serà inclosa en les Nits dels Museus, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat.

El Museu de les Mines de Cercs va obrir portes el 1999. Des d’aleshores ha rebut la visita de més de 358.000 persones, unes xifres que han posat Cercs, Sant Corneli i el mateix Museu al mapa d’equipaments culturals locals de referència al país i a nivell internacional. El Museu és obert 300 dies l’any.

Darrera actualització: 23.04.2020 | 12:06