El Museu de les Mines de Cercs rep el seu visitant número 600.000

Dijous, 5 d'agost de 2021 a les 08:30

Aquest dimecres 3 d'agost, el Museu de les Mines de Cercs va rebre el visitant 600.000, l'Ester Rubinat Petit, de 69 anys i resident a Barcelona.

L’Ester, que s’allotja al càmping El Berguedà amb la seva família, va conèixer la nostra comarca en una estada de colònies com tants nens i nenes en aquella època. Entre els anys 1970 i 1975, quan ella tenia 18 anys, va participar en les colònies que s’organitzaven a la rectoria de Castellar de n’Hug a través del Bisbat de Solsona. El seu marit, Francesc Pedrós, també lligat a la comarca des de fa anys, va ser monitor en cap a les colònies de Peguera, organitzades des del mateix Bisbat i guarda un record especial pel mossèn Victor Sallent, a qui ha volgut recordar després de tant de temps.

Després d’anys acumulant records, l’Ester, acompanyada pel seu marit, fills i netes, va visitar el Museu i  va tenir l'oportunitat d'explicar-los el passat i la història de la nostra comarca, i recuperar així, d’alguna manera, totes aquelles vivències que guarda des de fa anys.

Des del Museu de les Mines, la van obsequiar amb publicacions i marxandatge del Museu, perquè pugui seguir estenent la nostra història allà on vagi, i que ningú s’oblidi mai del que va suposar l’esforç de tanta gent per a la nostra comarca.

Darrera actualització: 16.08.2021 | 07:46