Estat de les obres de millora de la C-16

Dijous, 12 de novembre de 2015 a les 00:00

Ahir dimecres 10 de novembre,  es va celebrar una reunió a l'Ajuntament de CERCS en la que es va informar de l'estat actual de les obres de millora de la C-16.

Segons l'enginyer i cap d'obra, aquest seria el resum de l'estat actual de les obres :

  1. Les obres segueixen el plàning previst i finalitzaran molt a primers de desembre d’enguany.
  2. El pintat actual de separació entre les vies de circulació i els laterals és d’una pintura provisional. Finalment va pintat amb un tipus de pintura de traçada més ampla i més visible en qualsevol condició.
  3. Es manté la separació metàl·lica entre els dos sentits de circulació entre poc després de la sortida del túnel de Berga, direcció nord, fins la recta en baixada abans d’arribar al túnel de Cercs, sempre en sentit nord.
  4. La franja de separació d’uns 60 cm. entre vies de direcció contrària, va pintada i amb fresat invers (banda sonora).
  5. A les zones on haurà separació amb la tanca metàl·lica, també es farà aquest tipus de fresat i pintat.
  6. Les zones que actualment poden confondre’s amb un carril indefinit aniran degudament pintades per evitar confusions.
  7. S’introdueix una millora en principi no contemplada al projecte de l’obra. A la sortida direcció La Nou de Berguedà es construirà un tercer carril, de manera que els vehicles que direcció sud vulguin prendre camí cap a La Nou tindran un espai central a la calçada per poder fer l’stop; tanmateix els vehicles que surtin de la carretera de La Nou prenguin direcció sud.. Aquesta obra no serà d’entrega inmediata, pot ser realitat en un termini aproximat de 8 mesos a 1 any.
  8. Retiraran part de la “bionda” del camí pel a vianants  lateral i perpendicular a la C-16 al seu acabament, poc abans del túnel de Cercs, de manera que podran passar persones, però no vehicles motoritzats.          
Darrera actualització: 22.04.2020 | 13:19