La UPC i l'Ajuntament de CERCS acorden buscar ajuts pel desenvolupament d'un parc de l'energia

Dilluns, 11 d'abril de 2016 a les 00:00

El projecte neix amb la voluntat de convertir l'entorn de la central en un espai de difusió i promoció de les energies renovables.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de l'Exploratori dels Recursos de la Natura, i l'Ajuntament de Cercs, han signat un acord de col.laboració per cercar ajuts, en convocatòries de recerca nacionals i internacionals, pel desenvolupament d'un parc de l'energia a Cercs a la zona de la central tèrmica. La voluntat és que aquest espai, proper a la C-16-E9, esdevingui un nucli de projecció i estudi en l'àmbit de la producció d'energies renovables i dels nous recursos energètics. Alhora, la intenció és de mostrar a través del parc la riquesa dels recursos naturals i energètics de la comarca del Berguedà i la seva història, així com l'arquitectura municipal al voltant d'aquest àmbit. Així mateix, la UPC realitzarà l'assessorament tècnic, acadèmic i ambiental del projecte.

El municipi de Cercs, amb la central tèrmica, ha estat un enclau energètic destacat a Catalunya, pel que fa a la producció d'energia, atès que el lignit que s'obtenia de les mines ubicades al territori s'utilitzava com a recurs energètic.

L'Exploratori és un centre de formació no reglada impulsat per la UPC, la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Berga, i amb el suport del Ministeri d'Educació en el marc del Campus d'Escel.lència Internacional Barcelona Knowledge Campus (BCK), per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques, millorar l'aprenentatge dels estudiants de secundària i d'educació superior, i contribuir al desenvolupament d'un territori ric en recursos naturals com és el Berguedà.

Darrera actualització: 22.04.2020 | 13:02