Mesuradors de diòxid de carboni (CO2) a l'escola Sant Salvador

Dilluns, 31 de maig de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Cercs instal·la mesuradors de diòxid de carboni (CO2) a l’escola Sant Salvador i a la llar d’infants “Els Barrufets”.

L’Ajuntament de Cercs ha distribuït un total de vuit monitors sense fils de CO2, que es repartiran entre tots dos centres educatius, set a l’escola i un a la llar d’infants, per mesurar la concentració d’aquest gas en l’aire, alhora que participa, a través de les dades recollides, al projecte AIREAMOS.

Com és conegut i reconegut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), conèixer el nivells de CO2 que hi ha en una estança és una mesura indirecta, no només de la qualitat de l’aire, sinó del risc de propagació de patògens que es desplacen a través de micropartícules o aerosols. D’aquí la importància de mantenir els espais tancats suficientment ventilats sense oblidar la resta de mesures que han d’ajudar a mantenir el control del ritme de contagis.

Les dades detectades de concentració de CO2, temperatura, humitat i pressió atmosfèrica es presenten a la pantalla del dispositiu amb tinta electrònica de baix consum, el que permet una llarga durabilitat de les bateries. A més, proporciona notificacions visuals i sonores en cas que el nivell de CO2 superi un determinat nivell de concentració convidant a ventilar l’espai per recobrar els nivells òptims de CO2.

Les dades són accessibles a temps real mitjançant una aplicació mòbil, a més de formar part del projecte AIREAMOS, liderat per un grup d’investigadors de diverses entitats i d’especial renom científic i universitari que lluiten amb l’objectiu de conèixer els nivells de CO2 per airejar els espais amb l’objectiu final de millorar la salut del professorat i l’alumnat.

Així doncs, la nostra escola i la llar d’infants contribuiran amb el seu gra de sorra a sumar esforços en l’estudi de la transmissió vírica per combatre aquesta pandèmia alhora que empoderem els nostres docents amb eines que permeten garantir un ensenyament de major qualitat.

Darrera actualització: 23.07.2021 | 13:44