Mur CEIP Sant Salvador

Dilluns, 9 de març de 2015 a les 00:00

A primers d’aquest març l’artista de Navàs, Valentí Gubianas, ha acabat de pintar el mur de l’Escola Sant Salvador a Sant Jordi.

L’Escola Sant Salvador acull nens i nenes del diferents nuclis del municipi i també dels municipis de Fígols i La Nou de Berguedà. Des de l’Ajuntament de la Vila de Cercs es va creure oportú reparar la imatge del mur exterior, omplint-lo de colors sense perdre de vista que es tracta d’una escola de primària. Per això, es va creure adient que l’obra de Gubianas era la que encaixava perfectament amb l’objectiu que és pretenia.     

Valentí Gubianas és un jove artista nascut a Navàs, alumne de l’Escola Massana de Barcelona, que ha il·lustrat llibres per a un munt d’editorials: Barcanova, Santillana, Edebé, Teide, i  un llarg etcètera. Una altra faceta en que destaca, i molt, aquest navassenc és en el disseny i pintura de murals. Val la pena poder accedir a la seva obra en aquest aspecte per gaudir de l’espectacularitat cromàtica que el caracteritza. Detallista creatiu sap adaptar-se a la idiosincràsia que cada cas comporta.

L’obra que ha plasmat en aquest mur a Sant Jordi té com a figures centrals el sol en cada estació de l’any, i a cada estació li correspon un nucli d’aquest municipi; La Rodonella, Sant Corneli, Sant Jordi i Cercs. Però, a més a més, s’ha reflectit cultura, folklore, patrimoni, esports, passat i present de la nostra vila amb un compendi de detalls i personatges.  

Tant l’Ajuntament com tots els estaments i persones relacionades amb l’escola hem quedat gratament sorpresos del excel·lent obra que s’ha dut a terme.      

Darrera actualització: 22.04.2020 | 18:50