Presentació edició extraordinària de la revista L'Erol

Dilluns, 9 d'abril de 2018 a les 00:00

Aquest proper dissabte 14 d'abril a dos quarts de dotze a la biblioteca de Sant Jordi de Cercs, situada a la plaça Primer Comte de Fígols, tindrà lloc la presentació de l'edició extraordinària de la revista L'Erol.

Aquesta publicació tracta de l'efemèride que l'any 2017 en va complir 40 del canvi de lloc dels veïns de Sant Salvador de la Vedella al nou poble de Sant Jordi.

El text ha estat redactat per Rosa Serra Rotés i Josep Ramon López Asencio i es basa e un estudi que l'any 1972 varen fer els llavors estudiants Pau Alegre i Josep Oliveres sota el mestratge d'Horario Capel i Merce Tatjer. Actualment, Pau Alegre és catedràtic de geografia a la UAB i Josep Oliveres ho és també a la Rovira i Virgili.

Aquest Erol recull una sèrie molt complerta de dades del poble que ara es troba sota les aigües del pantà de La Baells: dades socials, econòmiques, empresarials, etc. i s'acompanya d'un recull molt interessant d'imatges de tot tipus relacionades amb les persones i entitats que allí vivien.

El canvi de Sant Salvador a Sant Jordi pel motiu de la construcció del pantà va ser motiu de treball per part d'Òmnium Cultural del Berguedà sota el títol de Lluites Compartides, on es destaquen fets ocorreguts són i van ser un exemple d'unió i coratge.

Val a dir que dins la biblioteca on es farà la presentació s'exposarà una selecció de fotografies de Sant Salvador i Sant Jordi i es projectarà el documental "A prop de casa". Tanmateix, a la plaça es muntarà l'expositor que Òmnium va preparar per aquest esdeveniment.

Darrera actualització: 22.04.2020 | 12:15