Nuclis urbans

Cercs

Venint de Berga, capital de la comarca del Berguedà, és el primer poble que es troba i està situat a una altitud de 640 metres.

És el nucli més antic i el que actualment dona nom al municipi, ja que fins a principis del s. XX encara es coneixia amb el nom de Pont de Rabentí.
 

 

És format per un grup de cases construïdes entre els torrents de Peguera i de les Garrigues. Carrers estrets i tortuosos, amb forts pendents que s'enfilen esglaonadament pel pendís de la muntanya.

 


 

Sant Jordi

Vista de Sant JordiÉs el poble més nou del municipi i de la comarca del Berguedà. Construït a primers de la dècada dels 70 per donar cabuda a la gent de l’antic poble de Sant Salvador de la Vedella, inundat per la construcció del pantà de La Baells en el curs del riu Llobregat. Es troba a un quilòmetre de Cercs i està situat a una alçada de 720 metres sobre el nivell del mar. És el nucli més poblat del municipi.
 

 

La Rodonella

Vista de la RodonellaConstruït a principis de la dècada dels anys 1950, es troba al peu de la carretera C-16, a prop de la central tèrmica de Cercs, amb una altitud de 650 metres i situat a uns 3 quilòmetres de distància de Cercs.

 

 

 

Sant Corneli

Va néixer per allotjar els miners que treballaven a les mines de carbó que l’empresa Carbones de Berga SA hi explotava.

Aquesta colònia inclou elements com la mina de Sant Romà, on s'hi localitza el Museu de les Mines de Cercs, el cine teatre o l'esglèsia.

Situat al nord del municipi, s’hi accedeix des de la carretera C-16 per la carretera BV-4025. Es troba a uns 9 quilòmetres de Cercs i a uns cinc quilòmetres des del trencall de la C-16. Situat a 1.000 metres d’altitud sobre el nivell del mar.

 

 

 

 

Sant Josep

Antiga colònia minera que està en procés de rehabilitació i nova urbanització. Situada a mig camí entre la carretera C-16 i el nucli de Sant Corneli, està destinat, majoritàriament, a segona residència.

Juntament amb la Consolació i Sant Corneli, constituïen les colònies mineres construïdes a finals del s. XIX per acollir la població que treballava a les mines.

Darrera actualització: 16.09.2022 | 13:11
Darrera actualització: 16.09.2022 | 13:11