Nuclis urbans

Cercs

Venint de Berga, capital de la comarca del Berguedà, és el primer poble que es troba i està situat a una altitud de 640 metres.

És el nucli més antic i el que actualment dona nom al municipi, ja que fins a principis del s. XX encara es coneixia amb el nom de Pont de Rabentí.
 

 

És format per un grup de cases construïdes entre els torrents de Peguera i de les Garrigues. Carrers estrets i tortuosos, amb forts pendents que s'enfilen esglaonadament pel pendís de la muntanya.

 

 

Sant Jordi

Vista de Sant JordiÉs el poble més nou del municipi i de la comarca del Berguedà. Construït a primers de la dècada dels 70 per donar cabuda a la gent de l’antic poble de Sant Salvador de la Vedella, inundat per la construcció del pantà de La Baells en el curs del riu Llobregat. Es troba a un quilòmetre de Cercs i està situat a una alçada de 720 metres sobre el nivell del mar. És el nucli més poblat del municipi.

 

La Rodonella

Vista de la RodonellaConstruït a principis de la dècada dels anys 1950, es troba al peu de la carretera C-16, a prop de la central tèrmica de Cercs, amb una altitud de 650 metres i situat a uns 3 quilòmetres de distància de Cercs.

 

 

 

Sant Corneli

Va néixer per allotjar els miners que treballaven a les mines de carbó que l’empresa Carbones de Berga SA hi explotava.

Situat al nord del municipi, s’hi accedeix des de la carretera C-16 per la carretera BV-4025. Es troba a uns 9 quilòmetres de Cercs i a uns cinc quilòmetres des del trencall de la C-16. Situat a 1.000 metres d’altitud sobre el nivell del mar.

 

 

 

 

 

Sant Josep

Antiga colònia minera que està en procés de rehabilitació i nova urbanització. Situada a mig camí entre la carretera C-16 i el nucli de Sant Corneli, està destinat, majoritàriament, a segona residència.

Juntament amb la Consolació i Sant Corneli, constituïen les colònies mineres construïdes a finals del s. XIX per acollir la població que treballava a les mines.

Darrera actualització: 03.05.2021 | 08:41
Darrera actualització: 03.05.2021 | 08:41