Camí dels Bons Homes

Possiblement, aquest GR-107 és el més seductor de tots els senders de gran recorregut que passen per la comarca. Fou inaugurat l'any 1997 i batejat amb el nom de Camí dels Bons Homes, en memòria dels primers caminants que el varen fer servir.

Uneix el santuari de Queralt, molt a prop de Berga, amb el castell de Montsegur, situat a l'Arièja (França). Aquest camí —fet servir des de l'època medieval, sobretot del segle XII al XIV, pels càtars que fugien de la croada predicada contra ells— permet recórrer les terres de l'Alt Berguedà a través de magnífics paratges naturals que inclouen parcs naturals, viles medievals, esglésies romàniques i castells.

El camí, que té un recorregut total de 189 km i s'ha de cobrir en diferents etapes, es pot fer a peu, a cavall i, a excepció d'algun tram, amb bicicleta de muntanya. El camí passa pels municipis de Berga, Castellar del Riu, Cercs, Fígols, Gósol, Saldes, Gisclareny, Bagà i Guardiola de Berguedà, abans de travessar cap a la Cerdanya i entrar tot seguit a territori francès. En el traçat que discorre el terme municipal de Cercs es pot fer nit al refugi de Casanova de les Garrigues.

Darrera actualització: 15.07.2020 | 10:57